EL AZAHAR

Intuition, adaptability, enlightenment and vitality are all aspects of Zen Buddhist teachings which are reflected in the design of this elegant property. The French owners, usually resident in Japan, envisaged a home away from home with numerous areas and zones that functioned separately but could be combined as a whole. A flexible space with open spaces and vast terraces; something organic and mineral. 

We contrasted locally-sourced Sierra Elvira limestone floors with chestnut woodwork to bring a taste of the Far East to the bathrooms and living area, complementing the existing exterior walls. In the main living room, a vast stone fireplace is the striking central feature. An Arclinea kitchen in stainless steel adds an industrial touch to the space. The terraces convert into dining room, living room, BBQ area and infinity pool and enjoy stunning views of the Mediterranean Sea in summer.